Aşure
Malzemeler:
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasülye
*1/2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı şeker
*1 çubuk tarçın
*1 çay bardağı süt
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı küp doğranmış kayısı
Üzeri için:
*Hindistan cevizi
*Toz tarçın
*Badem
*Ceviz
*Fındık
*Nar
Bir gün önceden buğday, nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Buğdayı iyice yıkayıp geniş bir tencereye alıp yaklaşık3,5 lt su ekleyin. Ara ara karıştırarak yaklaşık 1 saat pişirin. Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı düdüklüde kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika pişirin. 1 saat pişen buğdaya pirinç ve çubuk tarçını ekleyin. 2 bardak kaynar su ilave edin. Tencerenin başından ayrılmayın dibi tutabilir.. 30 dakika daha piştikten sonra çubuk tarçını çıkarıp nohut ve fasulyeyi ekleyin.. Karıştırmaya devam edin.. Şeker , yıkanmış kuru üzüm ve küp doğranmış kuru kayısıyı ekleyin.. Gerekirse bir bardak daha su ilave edebilirsiniz.. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.. Sıcak sıcak kaselere servis yapın.. Bir saat aşureler ılınsın.. Daha sonra üzerini süsleyin.. Ben bir kasenin üzerine mandalina ile süsledim ve çok lezzetli oldu.. Siz de istediğiniz meyveleri süslemek için kullanabilirsiniz, tamamen zevkinize kalmış..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder