anasayfa resim
18 Eylül 2014 Perşembe
Bugün rejime başlayalı tam 16 gün oldu... Bugüne kadar gayet güzel idare ettim.. ve bu sabah tartıda gördüğüm tam 3,8 kg gitmiş olduğuydu... Çok mutlu oldum, daha çok yolumuz var ama başlangıç için çok güzeldi... Benim için güzel moral oldu.. Sürekli mutfakta kek, börek, poğaca, tatlı bulmaya alışkın olan ev halkı bu durumdan pek bir rahatsiz, mutsuz... Bugün ben mutluyken onları da mutlu etmek için sabah erkenden kalktım kızım için Tiramisu yaptım buzdolabına koydum... İşten geldikten sonra onlar daha okuldan gelmeden önce güzel bir kek ve sıcak sıcak yesinler diye poğaça yaptım... Poğaça fırındayken kızım geldi... kapıyı açar açmaz çok güzel kokuyor diyerek mutfağa koştu... Görüğü manzaradan çok memnundu... Peşinden gelen oğlum da kapıdan girince aynı tepkileri verdi, ablasının izinden gidiyor... Çocuklarımı seviyorum.... Yanına bizim için çay, çocuklar için sütle afiyetle yedik... Tabi beni merak ediyorsanız ben de bir poğaça ve bir dilim kek yedim.... Tabi akşam kahvenin yanında bir ince dilim de tiramisu... Bunları eritmek için en az 5 kilometre yürümem lazım... Sizin rejim derdiniz yoksa afiyetle yiyebilirsiniz...
14 Eylül 2014 Pazar
Bu sabah erkenden az kahvaltımı yapıp işyerine gittim... Çok yoğun bir gün geçirdim ve yemek yemeye fırsat bulamadım... Tabi dışarda da benim yiyebileceğim gibi bir yemek bulmak çok zor... Eve gelince hemen bir çay demledim ve yanına Gülseren Hanım'ın çiftliğinde yetiştirdiği biberlerle biberli yumurta yaptım...Köy biberi olarak satılan biberlerdendi... Bu biberler biraz daha dolgun olduklarından daha lezzetli oluyor... Üzerine de baharatları serptim, nefis bir yemek oldu... Aslında sabah kahvaltısında daha güzel olur, zevkinize göre istediğiniz öğünde yiyebilirsiniz...
Biberli Yumurta
Malzemeler
*5 adet köy biber
*2 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
*Tuz, karabiber, pul biber
Biberleri içlerindeki çekirdeklerini çıkarıp yıkadıktan sonra iri iri doğrayın.. Havlu peçete ile kurulayın.. Teflon tavaya ayçiçek yağını koyup ısındıktan sonra biberleri ekleyin.. Biberler biraz kızardıktan sonra yumurtaları kırıp kapağını kapatın... Yumurtalar tam pişmeden ocaktan alın... Üzerine istediğiniz baharatları serpip afiyetle yiyebilirsiniz...
Biberli Yumurta
Malzemeler
*5 adet köy biber
*2 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
*Tuz, karabiber, pul biber
Biberleri içlerindeki çekirdeklerini çıkarıp yıkadıktan sonra iri iri doğrayın.. Havlu peçete ile kurulayın.. Teflon tavaya ayçiçek yağını koyup ısındıktan sonra biberleri ekleyin.. Biberler biraz kızardıktan sonra yumurtaları kırıp kapağını kapatın... Yumurtalar tam pişmeden ocaktan alın... Üzerine istediğiniz baharatları serpip afiyetle yiyebilirsiniz...
Bu hafta okuduğum kitabım Son Kamelya... Sarah Jıo'nun Yağmur Sonrası ve Mart Menekşeleri kitaplarını çok beğenerek okumuştum.. Okumayı çok sevdiğimi bilen eşim sağolsun ara sıra beni mutlu etmek için kitap alıyor... Geçen hafta da Son Kamelyayı aldı... Artık kitaplarımı kızımla beraber okuyoruz, hatta o benden hızlı okuyor... Ben okumaya başladım, ikinci gün Buse kitaba el koydu ve bir günde kitap bitti...
.....Önce küçük bir tohum düşer kalbin odasına, sonra aşkla yeşerir... Kulak verin umudun sesine duyabiliyor musunuz ? .....
.....Önce küçük bir tohum düşer kalbin odasına, sonra aşkla yeşerir... Kulak verin umudun sesine duyabiliyor musunuz ? .....
9 Eylül 2014 Salı
Ben diyetteyim diye evdekiler tatlı yemeyecek değil.... Ben sadece yaptım ve ikram ettim, ama eşim, eşimin kardeşi ve çocuklar afiyetle yediler... Çok da güzel olmuştu... 3 ay sonra kendim için de yapacağım....
İrmik helvası
Malzemeler
*2 su bardağı irmik
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı süt
*1,5 su bardağı sıcak su
*100 gr margarin veya tereyağı
*Fıstık
Margarini, fıstığı ve irmiği tencereye alın... Sürekli karışrırarak kavurmaya başlayın... İrmiklerin rengi sütlü kahve rengi oluncaya kadar karıştırmaya devam edin... Şekeri ilave edip karıştırın... Yavaş yavaş ve karıştırarak sür ve sıcak suyu ekleyin... Kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın... Suyunu çektikten sonra ağzı kapalı 10 dakika dinlendirip servis yapın... Üzerine tarçın dökebilirsiniz....
İrmik helvası
Malzemeler
*2 su bardağı irmik
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı süt
*1,5 su bardağı sıcak su
*100 gr margarin veya tereyağı
*Fıstık
Margarini, fıstığı ve irmiği tencereye alın... Sürekli karışrırarak kavurmaya başlayın... İrmiklerin rengi sütlü kahve rengi oluncaya kadar karıştırmaya devam edin... Şekeri ilave edip karıştırın... Yavaş yavaş ve karıştırarak sür ve sıcak suyu ekleyin... Kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın... Suyunu çektikten sonra ağzı kapalı 10 dakika dinlendirip servis yapın... Üzerine tarçın dökebilirsiniz....
8 Eylül 2014 Pazartesi
Bu akşam menümüzde ton balıklı salata vardı... Hem salata hem de balık yemek için ideal bir yemek...Aslında mısır ilave edince daha lezzetli oluyor, ama mısırın kalorisi yüksek... Sizin benim gibi kalori hesabınız yoksa mısır da ekleyin... Önümüzdeki hafta taze balık menülerine başlarız.... Baba oğul bu sezon balık tutma konusunda çok iddialılar, umarım başarılı olurlar, biz de taze taze balık yeriz... Diyetimizde daha çok yolumuz var, taze balıklara ihtiyaç olacak...
Ton Balıklı Salata
Malzemeler
*1 kutu ton balığı
*Kıvırcık
*Domates
*Salatalık
*Maydanoz
*Dereotu
*Sivri biber
*Havuç
*Limon
Malzemelere ölçü yazmadım, ne kadar istiyorsanız arzunuza göre malzeme kullanabilirsiniz.... Kıvırcıkları güzelce yıkayıp süzün.. İri iri doğrayın... Diğer salata malzemelerini de yıkayıp doğrayıp kıvırcıklara ekleyin.. Üzerine ton balığını da ekleyin.. Limonu da sıkıp servis yapabilirsiniz...
Ton Balıklı Salata
Malzemeler
*1 kutu ton balığı
*Kıvırcık
*Domates
*Salatalık
*Maydanoz
*Dereotu
*Sivri biber
*Havuç
*Limon
Malzemelere ölçü yazmadım, ne kadar istiyorsanız arzunuza göre malzeme kullanabilirsiniz.... Kıvırcıkları güzelce yıkayıp süzün.. İri iri doğrayın... Diğer salata malzemelerini de yıkayıp doğrayıp kıvırcıklara ekleyin.. Üzerine ton balığını da ekleyin.. Limonu da sıkıp servis yapabilirsiniz...
7 Eylül 2014 Pazar
Az kalorili, bol faydalı zeytinyağlı kabak yemeği... Kabak lifli bir sebze olduğundan özellikle bağırsak tembelliği yaşayanların tercih etmesi gereken bir sebze... Diyete devam :)
Zeytinyağlı Kabak Yemeği
Malzemeler
*4 orta boy kabak
*1 kuru soğan
*1 domates
*2 sivri biber
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kabakları kazıyıp yıkayın...Uzunlamasına ortadan ikiye kesip dilimleyin.. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile tencereye alın.. Soğanlar kavrulurken biberleri doğrayıp ilave edin.. Rendelenmiş domatesi ekleyin.. Kabakları da ilave edip karıştırın. 1 Su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin... Afiyet olsun...
Zeytinyağlı Kabak Yemeği
Malzemeler
*4 orta boy kabak
*1 kuru soğan
*1 domates
*2 sivri biber
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kabakları kazıyıp yıkayın...Uzunlamasına ortadan ikiye kesip dilimleyin.. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile tencereye alın.. Soğanlar kavrulurken biberleri doğrayıp ilave edin.. Rendelenmiş domatesi ekleyin.. Kabakları da ilave edip karıştırın. 1 Su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin... Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)