anasayfa resim

anasayfa resim

14 Ağustos 2017 Pazartesi


Bugünün masası sevgili iş arkadaşlarım için hazırlandı.. Elimden geldiğince farklı tarifler denemeye çalıştım, umarım beğenmişlerdir.. Menümüzde neler vardı ;
*Çiçek poğaça
*El açması peyirli börek
*Krem karamel kek
*Yaprak Sarması
*Maş fasülyesi salatası
*Kalp kurabiye
*Çikolata dolgulu kurabiye
*Etimek tatlısı
*Frambuazlı pasta
*Vişne soslu irmik tatlısı
En hoşuma gidenlerden birisi Çiçek Poğaça, bol peynirli ağızda dağılan nefis bir poğaça oldu.. 

Çiçek Poğaça 

Malzemeler 
*100 gr tereyağı
*1/2 su bardağı ayçiçek yağı
*1 yumurta sarısı 
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı sirke 
*1 paket kabartma tozu
*2.5-3 su bardağı un

İç malzemesi
*250 gr beyaz peynir
*Maydanoz
*1 yumurta beyazı

Üzeri için 1 yumurta sarısı , susam 
Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurun. 2 tane beze yapın. Birinci beceyi yuvarlak açın, tam ortasınabiraz peynir koyun. Kalan peyniri kenarlara koyun. 2. bezeyi yuvarlak açıp birinci bezenin üzerine kapatın. Ortasına bir kase koyun. kaseden başlayarak 2 parmak aralarla kesin. parçaları yan çevirin. Üzerine yumuta sarısı sürüp susam serpin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. 



6 Haziran 2017 Salı

 
Ramazanın gülü Güllaç olmadan olmaz :) Güllaç çok sevdiğim tatlılardan birisi, her seferinde biraz farklılıkla yapıyorum. Görünüşü çok havalı yapımı çok kolay bir tatlı..

Çilekli Güllaç
Malzemeler
6 yaprak güllaç
1 lt süt
1 su bardağı şeker
Süslemek çin çilek , file badem, fıstık

Sütü ve şekeri bir tencereye koyup ocağa alın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Ilınana kadar bekleyin. Bir tepsiye önce bir yaprak güllaç koyun, üzerine ir kepçe sütü her tarafına dökün. 3. güllaçta araya badem serpiştirin. Diğer güllaçları da yerleştirin. Kalan sütü de üzerine dökün. Buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.


Ramazanda iftardan sonra mutlaka bir tatlı arıyoruz, ama her zaman şerbetli tatlılar olmaz. Çayın yanına çıtır çıtı ağızda dağılan bir kurabiye isterseniz harika bir tarifim var..

Kurabiye
Malzemeler
250 gr margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı nişasta
4 su bardağı un
1 paket vanilya

Un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave din, yumuşak bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oval şekil verin. Tepsiye dizip 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

2 Haziran 2017 Cuma



Sıcak yaz günlerinde buz gibi limonata ile serinleyelim.

Limonata
5 adet limon
1 su bardağı toz şeker
2-3 dal nane

Limonların kabuklarını rendeyelim şekerle güzelce karıştıralım. Limonları küçük küçük doğrayıp kabuklara ilave edelim. Karıştırıp buzdolabında 2-3 saat bekletip önce süzgeçten süzelim. Sonra tülbentten süzelim. Üzerine 3 Litre su ekleyip naneleri de ekleyip buzdolabında soğutup afiyetle içebiliriz. Limonun ekşilik drumuna göre şeker miktarını ve su miktarını biraz daha artırabilirsiniz.

30 Mayıs 2017 Salı

Bugün çok pratik ama çok da lezzetli bir tarifim var. Elmalı Milföyler..

Malzemeler
6 adet milföy
3 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz
Üzerine pudra şekeri

Elmaları soyup küçük küçük doğrayın, bir tavaya alın. Üzerine şeker ve tarçını ilave edip karıştırarak suyunu çeken kadar pişirin. Üzerine dövülmüş cevizi döküp karıştırıp ocaktan alın. Milföyleri buzluktan çıkarıp 10 dakika bekletin. Bir merdane ile biraz inceltin. Bir tarafına bıçakla çizikle yapın. diğer tarafa elmalı harçtan koyun çizikli tarafı elmaların üzerine kapatın. Kenarlarını çatalla bastırıp tepsiye dizin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri eleyip servis yapabilirsiniz.
Videolu tarifini You Tube Akgün Mutfakta  kanalımdan izleyebilirsiniz..

28 Mayıs 2017 Pazar


Sizlere nefis bir kandil simiti tarifim var.. Yiyenlerden tam not aldı :)


Bu şekilde poşetlerle hazırlayıp bütün apartmana dağıttım, çocuklar okula arkadaşlarına götürdüler.. 

Kandil Simiti 
Malzemeler
1 paket margarin
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı 
1 yumurta 
1 tatlı kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Üzeri için
1 yemek kaşığı pekmez
1/2 kase su
1 çay bardağı susam
çörek otu 
1 yumurta sarısı

Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun. Küçük parçalar alıp simit şeklini verin. Pekmez su karışımına batırdığınız simitleri susama batırıp tepsiye dizin. Bir kısmını susamsız yapmak isterseniz tepiye dizdiğiniz simitlere yumurta sarısı sürüp çörek otu dökün. 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun. 




Merhaba sevgili arkadaşlar.. Hepimize hayırlı ramazanlar.. Ramazanda iftarlar sahurlar ayrı bir güzel oluyor. Tüm aile birarada yapılan iftarlar ve sahurlar nedense her zamankiden daha bereketli oluyor. Allah hepimize hakkıyla ramazan geçirmeyi nasip etsin. Evlerimize bolluk bereket huzur mutluluk getirsin. Bugün özellikle çocukların çok seveceği harika cake pops yaptık. Hem yapmı kolay hem de çok lezzetli..

Cake Pops
1 orta boy kek( hazır kek de kullanabilirsiniz, kalmış keklerinizi de değerlendirebilirsiniz. )
1 paket krema
100 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata
Dışını kaplamak için 50 gr bitter çikolata

Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştırın. Soğumaya bırakın. Kekleri elimizle iyice ufalayıp çikolatayı ekleyin. Sert bir hamur elde edeceksiniz. Kekiniz azsa çikolatanın hepsini eklemeyin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Topları buzluğa koyup yarım saat bekletin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Çubukları önce çikolatay sonra toplara batırın. Daha sonra çubuklardan tutarak erimiz çikolataya batırın. Fazla çikolatı akıtın. Yağlı kağıdın üzerine koyup dolapta 1 saat bekletin. İsterseniz çikolata donmadan üzerine renkli şekerler dökebilirsiniz. Afiyet olsun..