anasayfa resim

anasayfa resim

27 Ocak 2018 Cumartesi

Kış mevsimi gelince enerji ihtiyacımız artıyor. Hem meyve hem de tatlı yemek için harika bir seçenek. Keki portakallı üzerinde çikolata ve meyveler. Ben çilek ve portakal kullandım siz istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz.

Meyveli Kek 
Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağından 1 parmak eksik süt
*1 su bardağından 1 parmak eksik ayçiçek yağı
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya*
* Un
* üzeri için beyaz çikolata ve istediğiniz meyveler

Yumurta ve şekeri mikserle güzelce çırpın. Süt ve ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. 1 portakal kabuğunu rendeleyip ekleyin. Yağlanmış kalıba döküp 180 derecede pişirin. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra kalıptan çıkarıp soğumasını bekleyin. 40 gr beyaz çikolatalı benmari usulü eritin. Ben pişirme kağınından küçük bir külah yapıp eriyen çikolatayı içine koydum. Kekin üzerini çikolata ile süsleyin. Üzerine istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

14 Ağustos 2017 Pazartesi



Nişanlar düğünler için yaptığım pastaların benim için ayrı bir zevki var, yeni başlangıçlara tanıklık etmek çok güzel bir duygu.. 
Çiçekleri her durumda çok seviyorum, hele de kendi el emeğim olan çiçekleri pastalarımın üzerinde görünce çok mutlu oluyorum..



Mavi bir pastaya bu kadar güzel mi yakışır ? 

 Kırmızının dayanılmaz cazibesi..

En güzel pembeler..


Hem sütlü tatlı hem kek sevenler için harika bir lezzet.. Krem karamelli kek.. Hamuunu yaparken gerçekten olacak mı diye tereddüt etsem de sonuç muhteşem oldu..

Krem Karamelli Kek

Malzemeler
Karamel için
1 su bardağı şeker

Krema İçin
2,5 su bardağı süt
4 yumurta
1 paket vanilya

Kek İçin
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Karamel için şekeri tencereye alın, kısık ateşte karıştırarak karamelize edin. Yaklaşık 15 dakika karıştırarak pişirin , bu aşamada dikkatli olun , yanmasın. Rengi koyulaşmaya başlayınca yağlanmış kalıba dökün. Süt yumurta ve vanilyayı mikserle çırpınve şekerin üzerine dökün. Kek için şeker ve yumurtayı çırpın. Süt ve ayçiçek yağını ekleyin. Un kabartma tozu vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Kek kalıbına dökün. Hepsi birbirine karışmış gibi görünüyor ama merak etmeyin pişince birbirinden ayrılıyor. Kek kalıbını fırın tepsisine koyun tepsiye su koyun. 150 derece fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra oda ısısında gelmesini bekleyin. Sonra buzdolabına koyup en az 3-4 saat bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra sıcak su dolu bir tepsiye koyup 3-4 dakika bekletip servis tabağına alın. Afiyet olsun..

Bugünün masası sevgili iş arkadaşlarım için hazırlandı.. Elimden geldiğince farklı tarifler denemeye çalıştım, umarım beğenmişlerdir.. Menümüzde neler vardı ;
*Çiçek poğaça
*El açması peyirli börek
*Krem karamel kek
*Yaprak Sarması
*Maş fasülyesi salatası
*Kalp kurabiye
*Çikolata dolgulu kurabiye
*Etimek tatlısı
*Frambuazlı pasta
*Vişne soslu irmik tatlısı
En hoşuma gidenlerden birisi Çiçek Poğaça, bol peynirli ağızda dağılan nefis bir poğaça oldu.. 

Çiçek Poğaça 

Malzemeler 
*100 gr tereyağı
*1/2 su bardağı ayçiçek yağı
*1 yumurta sarısı 
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı sirke 
*1 paket kabartma tozu
*2.5-3 su bardağı un

İç malzemesi
*250 gr beyaz peynir
*Maydanoz
*1 yumurta beyazı

Üzeri için 1 yumurta sarısı , susam 
Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurun. 2 tane beze yapın. Birinci beceyi yuvarlak açın, tam ortasınabiraz peynir koyun. Kalan peyniri kenarlara koyun. 2. bezeyi yuvarlak açıp birinci bezenin üzerine kapatın. Ortasına bir kase koyun. kaseden başlayarak 2 parmak aralarla kesin. parçaları yan çevirin. Üzerine yumuta sarısı sürüp susam serpin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. 



6 Haziran 2017 Salı

 
Ramazanın gülü Güllaç olmadan olmaz :) Güllaç çok sevdiğim tatlılardan birisi, her seferinde biraz farklılıkla yapıyorum. Görünüşü çok havalı yapımı çok kolay bir tatlı..

Çilekli Güllaç
Malzemeler
6 yaprak güllaç
1 lt süt
1 su bardağı şeker
Süslemek çin çilek , file badem, fıstık

Sütü ve şekeri bir tencereye koyup ocağa alın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Ilınana kadar bekleyin. Bir tepsiye önce bir yaprak güllaç koyun, üzerine ir kepçe sütü her tarafına dökün. 3. güllaçta araya badem serpiştirin. Diğer güllaçları da yerleştirin. Kalan sütü de üzerine dökün. Buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.


Ramazanda iftardan sonra mutlaka bir tatlı arıyoruz, ama her zaman şerbetli tatlılar olmaz. Çayın yanına çıtır çıtı ağızda dağılan bir kurabiye isterseniz harika bir tarifim var..

Kurabiye
Malzemeler
250 gr margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı nişasta
4 su bardağı un
1 paket vanilya

Un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave din, yumuşak bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oval şekil verin. Tepsiye dizip 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

2 Haziran 2017 Cuma



Sıcak yaz günlerinde buz gibi limonata ile serinleyelim.

Limonata
5 adet limon
1 su bardağı toz şeker
2-3 dal nane

Limonların kabuklarını rendeyelim şekerle güzelce karıştıralım. Limonları küçük küçük doğrayıp kabuklara ilave edelim. Karıştırıp buzdolabında 2-3 saat bekletip önce süzgeçten süzelim. Sonra tülbentten süzelim. Üzerine 3 Litre su ekleyip naneleri de ekleyip buzdolabında soğutup afiyetle içebiliriz. Limonun ekşilik drumuna göre şeker miktarını ve su miktarını biraz daha artırabilirsiniz.