anasayfa resim

anasayfa resim

11 Temmuz 2014 Cuma

Kızımın en sevdiği çorba domates çorbası.. Domates çorbasını salça ile yapınca sevmiyorum tadı biraz ekşi oluyor.. Kendim domates suyunu hazırlamaya çalışıyorum.. Siz hazırlayamazsanız hazır domates sularından kullanabilirsiniz...

Domates Çorbası...
Malzemeler
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 su bardağı domates suyu...
*1/2 yemek kaşığı domates salçası
*Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri

Tereyağında 2 yemek kaşığı unu 1-2 dakika kavurun.. Salçayı ekleyin, domates suyunu yavaş yavaş ekleyin.. Üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyin.. Kaynayana kadar karıştırın.. Kaynamaya başladıktan sonra 8-10 dakika pişirin.. Servis yaparken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz.. Afiyet olsun...
 
Bostan Patlıcan kebabı...
Malzemeler
*3 adet bostan patlıcan
*200 gr kıyma
*1 orta boy soğan...
*2 yeşil biber
*2 kırmızı biber
*1 orta boy domates
 Kızartmak için Ayçiçek yağı

Patlıcanları uzunlamasına alacalı soyun. Bir parmak kalınlığında yuvarlak dilimleyin.. Tuzlu suda 10 dakika bekletin.. Sudan çıkarıp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.. Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alarak fazla yağlarını alın.. Ayrı bir tavaya kıymayı alın. Suyunu çekmeye başladıktan sonra yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Biberleri doğrayıp tavaya ilave edin. Küp doğranmış domatesleri de ekleyip 4-5 dakika pişirin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyin.. Patlıcanların yarısını tepsiye dizin. Patlıcanların üzerine kıymalı harcı koyun. Üzerine bir patlıcan daha koyun. 1 yemek kaşığı salçayı 1 çay bardağı su ile karıştırıp patlıcanların üzerine dökün. 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin, servise hazırdır..
 
Beşamel Soslu Fırın makarna..
Malzemeler
*1 paket fırın makarna
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı margarin...
*2 yemek kaşığı un
*200 gr beyaz peynir
*1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Makarnaları büyük bir tencerede yaklaşık 10 dakika haşlayın.. Beşamel sosu için küçük bir tencerede yağ ve unu alıp biraz kavurun.. Yavaş yavaş sütü ilave ederek koyulaşana kadar pişirin... Süzdüğünüz makarnaları büyük bir kabın içerisine alıp üzerine beşamel sosun yarısını, beyaz peynir ve kaşar peynirin yarısını ekleyip iyice karıştırın.. Yağlanmış borcama makarnaları alıp düzeltin. kalan beşamel sosu üzerine dökün. Kaşar peynirleri de en üste serpin. önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişrin.. Afiyet olsun..

 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder