anasayfa resim

anasayfa resim

1 Kasım 2014 Cumartesi

 
 
29 Ekim arkadaşımın oğlu Bartu Kaan'ın 2. yaşgünüydü.. Her şey çok güzel hazırlanmıştı, çok lezzetliydi.. İyi Ki doğdun Bartu Kaan, inşallah ömür boyu annen, baban, kardeşin ve tüm sevdiklerinle sağlıklı, mutlu olursun.. 
 
Olmazsa olmazımız Kuru Biber, patlıcan dolması ve yaprak sarması.. Gülnazcığımın kayınvalidesinin ellerine sağlık..
 

Hem çok hafif, hem de çok lezzetli cevizli şehriye salatası..
 
 
Cevizli Şehriye Salatası
 
Malzemeler
*1 su bardağı haşlanmış şehriye
*1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
*1 kase yoğurt(isteğinize göre sarımsaklı olabilir)
*3 yemek kaşığı mayonez
*1/2 su bardağı mısır
*4-5 adet küçük doğranmış kornişon turşu
*Dere otu ince doğranmış
 
Dere otu dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. Servis tabağına alıp üzerini maydanoz ile süsleyin.. 
 

 

Hem görüntüsü hem tadı süper olan kumpirler... 
 

 
Tek lokmalık içerisinde sürpriz lokumlu kurabiyeler..
 
 
Lokumlu Kurabiye
 
Malzemeler
*1 paket margarin
*1 paket krem şanti
*1/2 çay bardağı Ayçiçek yağı
*1 paket kabartma tozu
*Un
*kuş lokumu (bulamazsanız büyük lokumu küçük parçalara kesip yapabilirsiniz.)
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 tatlı kaşığı tarçın
 
Margarin, Ayçiçek yağı, kabartma tozu ve un ile yumuşak bir hamur yapın.. Hamurdan küçük parçalar alıp elinizde yuvarlak yapın ortasına lokumu koyup kapatıp yuvarlayın. Tepsiye dizin.. 180 derece fırında 10 dakika pişirin, çok kızarmamasına dikkat edin.. Fırından çıkardıktan sonra biraz ılımasını bekleyin. Bir kabın içerisinde pudra şekeri ve tarçını karıştırın, kurabiyeleri içerine koyun. İyice karıştırın, kurabiyelerin her tarafına pudra şekeri ve tarçın gelmesine dikkat edin.. Soğuduktan sonra servis yapın...
 


27 Ekim 2014 Pazartesi



Okullar açıldığından beri ev ve mutfakla fazla ilgilenemedim.. Haftasonu dahil hergün işyerindeyim.. Ama mutfağımı ve elişlerimi özledim.. Fırsat buldukça kısıtlı zamanlarda farklı şeyler denemeye çalışıyorum.. Kurdele nakışı çok zevkli bir uğraş, sonuçlar da çok güzel oluyor.. Modellerimden bazılarını paylaşıyorum..

22 Ekim 2014 Çarşamba

Sonbaharın geldiğinin en güzel habercilerinden birisi ayvalar.. Ben ayvanın tatlısını da reçelini de çok severim.. Bayramdan sonra yazlıktan gelen ayvaları biraz daha olgunlaşmaları için bekletiyordum.  Baktım sararmaya başlamışlar sezonu açalım dedim.. Evde kaymağımız yoktu, benim tatlılarım da cevizli oldu..

Ayva Tatlısı

Malzemeler
*3 adet orta boy ayva
*1 su bardağı toz şeker
*1,5 su bardağı su
*2 adet çubuk tarçın
*3-4 adet karanfil
*üzerine dökmek için ceviz

Ayvaların kabuklarını soyup içini çıkarın. Çekirdeklerini atmayın.. Yıkadığınız ayvaları geniş bir tencereye alın. Üzerine şekeri serpin.. Suyunu ilave edin. Yıkadığınız ayva çekirdeklerini tencereye alın. Tarçın ve karanfilleri de ekleyip ocağa alın. Ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ceviz, fıstık veya kaymak koyup servis yapın..

20 Ekim 2014 Pazartesi



Sonbaharın da yarısını bitirdik.. Günler, aylar, mevsimler ne kadar kızlı geçiyor.. Bu yıl TEOG sınavına girecek kızımın haftaiçi okulda kahvaltı yapması, haftasonu sabah 08:00 de dersinin başlaması ve benim yeni yoğun iş tempom nedeni ile sabahları beraber kahvaltı yapamıyoruz.. Biz de pazar günü akşam üzeri kahvaltısı yaptık.. Kızımın canı sucuklu yumurta istemiş, oğlumun canı hamur kızartması istemiş, ben de karışık kızartma istedim.. Hepsini yaptık güzel bir kahvaltı oldu.. 

11 Ekim 2014 Cumartesi

Bugün günlerden Barış.. Canım oğlum doğumgünün kutlu olsun. hep güleryüzlü, sevecen, iyiliksever, ince düşünceli oldun. İnşallah ömür boyu öyle kalırsın.. Hayatta karşılaşacağın zorluklar seni değiştirmez.. Sağlıklı, mutlu sevdiklerinle beraber uzun bir ömrün olur... 


Barışım için en sevdiği oyuncak olan Çöp çetesi temalı, ama mutlaka çikolatalı bir pasta yapmaya karar verdim.Oğlum 10 yaşına girdi ama hala küçük bir çocuk gibi oyuncaklarla oynamayı çok seviyor.. Aslında hep içimizde bir çocuk olsa hayatımız belki de çok daha güzel olur.. Pasta için önce kekini de ben yapmayı düşünüyordum, ancak o gün işyeri çok yoğun olduğu için eve geç gidebildim.. Kek yapmaya zaman kalmadığı için hazır çikolatalı pasta tabanı aldım.. İki paket aldım, üç parçayı kullandım... İçerisine da Dr Oetker'in kakoalı pasta kremasını kullandım.. Araları çikolata kaplı fıstıklar ve damla çikolatalar serpiştirdim. Üzerini de şeker hamuru ve iyice dezenfekte edilmiş çöpslerle süsledim... Oğlumun mutluluğu görülmeye değerdi... Akşam için Anneanne, Babaanne, teyze, Amca kalabalık bir yemek masamız vardı..

Menümüzde Anneciğimin yaptığı Tarhana çorbası, Mantarlı et sote, Pilav, Mercimek Köftesi, Karışık Kızartma, Çoban Salata ve yine annemin yaptığı cevizli ekmeklerimiz vardı.. 


Kızartmalarımız göze de hitap etsin diye patates, biber,kabak ve patlıcanları küçük küçük doğrayıp kızarttıktan sonra üzerine domates sosunu döküp karıştırdım. Kırmızı biberleri bütün olarak yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra karnıyarık yapar gibi ortasını açık kızartmaları içerisine doldurdum. 
 Çok da güzel oldular..

Mercimek köftesi her zamanki gibi çok güzeldi..


Mantarlı et sote benim sevdiğim yemeklerden birisidir, bu akşam da herkes çok beğendi.. İnşallah sevdiklerimizle beraber daha nice güzel sofralarımız olur.. 




9 Ekim 2014 Perşembe

Bugün kurbanımızın ciğerini pişirdim.. Aslında yanında soğan da çok güzel yakışıyor ama kızım yesin diye soğanı ayrı doğradım.. 

Arnavut Ciğeri

Malzemeler
*1/2 kg dana ciğeri (zarı soyulmuş,siniri alınmış ve küçük küçük doğranmış.)
*2 yemek kaşığı un
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
*1 orta boy patates
*Kızartmak için ayçiçek yağı 

Ciğerleri zedelemeden güzelce yıkayıp süzün. Havlu kağıt yardımı ile fazla suyunu alın. Bir kasede unun içerisine tun, karabiber ve pul biberi karıştırın. Ciğerleri bu karışımın içerisine alıp iyice karıştırın. Faza unları alınarak kızgın yağın içerisine alın. Ara ara karıştırın, pişen ciğerleri servis tabağına alın. Ciğerler yağın üzarine çıkmaya başlayınca pişmiş demektir. Çok pişirirseniz sert olur. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Soğanları ince ince piyazlık doğrayıp tuz ile ovun.. Ciğerlerin yanında patates, soğan ve ince doğranmış maydanoz ile servis yapabilirsiniz.. 

7 Ekim 2014 Salı



Bayramın son günü kahvaltımızda oğlumun isteği üzerine hamur kızartması yaptık.. Hamurunu ben yaptım , şekillerin çoğu oğluma ait.. Çocuklarla beraber yapılan her iş çok daha zevkli oluyor.. İster kahvaltıda ister çayın yanında çok kolay hazırlayabileceğiniz bir tarif...

Puf Hamur Kızartması 

Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
*3 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*Kızartmak için 1 su bardağı ayçiçek yağı

Hamur için un hariç malzemleri bir kabın içerisine alın.. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.. Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra merdane veya oklava ile açın.. İstediğiniz kalıp ile şekillendirin.. Hamuru bıçakla kare şeklinde de keserek yapabilirsiniz.. Kızgın yağda kızartın...